T-bone steak
T-bone steak
Med najznačilnejšemi steaki na svetu
Ta del mesa služi kot model za steake v mnogih filmih, risankah in celo pesmih. T-bone steak pa bi bilo nepravično reducirati le na njegov značilen videz, saj si je svojo popularnost nedvomno prislužil s svojim edinstvenim okusom, za katerega je zaslužna kost, ki ta steak ločuje od drugih. Po tej značilni kosti je steak dobil tudi ime, saj je kost v obliki črke T. Kljub temu da T-bone izvira iz ZDA, je ta del govedine priljubljen po vsem svetu.
Kaj je T-bone steak in kaj ga loči od ostalih?
T-bone steak je običajno debel 3-4 centimetre in izvira iz hrbtnega dela goveda. Iz ene govedi lahko dobimo le 4 ali 5 takšnih zrezkov. Ta steak dejansko sestavljata dva druga steaka in sicer pljučna pečenka in rosbif, ki sta ločena s kostjo. Ljubitelji cenijo to kombinacijo mehkega in raznolikega mesa.
Kaj je Porterhouse in kako se razlikuje od T-bone steaka?
Porterhouse je zelo podoben T-bone steaku in mnogi med njima niti ne vidijo razlik. Edina razlika med steakoma je velikost govejega fileja, ki je pri Porterhouse steaku večji. Zaradi tega je Porterhouse še bolj cenjen od svojega dvojčka.
Nekaj napotkov za peko T-bone steaka
Ko je žar pripravljen priporočamo, da steak najprej predpečete (približno 2 minuti) tako, da ga postavite pokončno na kost. To bo preprečilo, da bo en del steaka bolj pečen od drugega (rosbif je večji, zato se peče počasneje). Ko je meso predpečeno, ga lahko popečete z obeh strani po vašem okusu. Seznam temperatur lahko najdete na naši spletni strani. Priporočamo tudi da meso začinite vsaj 12 ur pred peko, saj bo tako meso sočnejše.
Mobilna prodaja
Vsak teden prodaja poteka tudi preko mobilne prodajalne po določenih dnevih na naslednjih relacijah:
Ponedeljek: Vipavska dolina in Nova Gorica,
Torek: Notranjska do Babnega Polja,
Sreda: Cerkno in Tolminska do Bovca,
Četrtek: Ljubljana z okolico, Postojna, Pivka, Sežana,
Petek: Gorenjska.
Veleprodaja
Prodaja mesnih izdelkov: kombi@kgz-idrija.si, tel. 051 620 685.
Svoje naročilo za mobilno prodajalno oddate na:
Certifikati kakovosti

Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.

Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.



Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.
Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.