Rosbif

Rosbif

Kaj naredi rosbif edinstvenega?

Rosbif je takoj za pljučno pečenko najpopularnejši del govejega mesa. Prvič je bil pripravljen v New Yorku, zato ponekod zasledimo tudi izraz New York strip steak ali le strip steak. Za ta del mesa je značilna izrazita zamaščenost, ki daje kosu sočnost in intenziven okus po mesu. Zaradi maščobne obloge je ta del mesa tudi zelo primeren za zorjenje. Če na mesu ostaneta še kost in meso na nasprotni strani kosti, dobimo T-bone steak.

Iz katerega dela govedi je Rosbif?

Rosbif je kos mesa, ki ga odrežemo iz ledvenega dela hrbta govedi in je praviloma brez kosti. Sestavljen je iz mišice, ki ni zelo obremenjena in je zato ta kos še posebej mehak, čeprav vseeno ne tako mehak kot bližnji pljučni file. Za razliko od pljučne pečenke pa je ta mišica dolga in jo je zato možno razrezati na več delov.

Kako hraniti nepečene rosbif zrezke?

Nepečen rosbif lahko hranite v hladilniku do tri dni. Če želite zrezke zamrzniti, vsakega posebej zavijte v plastično folijo in se prepričajte, da so tesno zaprti. Za najboljši okus in teksturo je potrebno zrezke porabiti v treh mesecih. Enak princip hranjenja velja za ostale zrezke.

Nasveti za pripravo

Za najboljši možen užitek v mesu je na koncu vse odvisno od priprave. Če želimo doseči željeno zapečenost steaka je za to nepogrešljiv termometer. Seznam temperatur lahko najdete na naši spletni strani. Priporočamo, da steak začinite vsaj 12 ur prej, saj bo tako steak ohranil sočnost. Sol namreč nase veže vodo in jo takoj po soljenju iz steaka izsrka. Zato je potrebno počakati, da se voda vpije nazaj v steak. To bo prav tako povzročilo, da bo steak soljen enakomerno.

Mobilna prodaja

Vsak teden prodaja poteka tudi preko mobilne prodajalne po določenih dnevih na naslednjih relacijah:

Ponedeljek: Vipavska dolina in Nova Gorica,
Torek: Notranjska do Babnega Polja,
Sreda: Cerkno in Tolminska do Bovca,
Četrtek: Ljubljana z okolico, Postojna, Pivka, Sežana,
Petek: Gorenjska.

Veleprodaja

Prodaja mesnih izdelkov: kombi@kgz-idrija.si, tel. 051 620 685.

Svoje naročilo za mobilno prodajalno oddate na:

  • 051 620 685

  • 051 414 081

  • kombi@kgz-idrija.si

Certifikati kakovosti

KGZ Idrija

Preverjena kakovost

Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.

Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.

KGZ Idrija

Preverjena kakovost

Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.

Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.

Idrija select
EU Organic

Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.

Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.