Ponujamo kvalitetne steake!
V KGZ Idrija ponosno predstavljamo Steakclub, kjer vam ponujamo štiri najboljše reze govejega mesa po ugodni ceni.
Ponujamo kvalitetne steake!
V KGZ Idrija ponosno predstavljamo Steakclub, kjer vam ponujamo štiri najboljše reze govejega mesa po ugodni ceni.

Govedina iz lokalne reje
Zeleni Idrijsko-Cerkljanski travniki so osnova za prirejo najkvalitetnejše govedine. Zaradi bližine okoljskih kmetij je meso na naših policah vedno sveže in sočno, živina pa se pase v naravi, po Idrijsko-Cerkljanskih hribih. Zakol živine se vrši po strogih merilih zaščite živali ob zakolu, s čimer se zagotavlja humanost zakola. Pri nas pakiramo zrezke samo iz najboljših delov mesa.

Govedina iz lokalne reje
Zeleni Idrijsko-Cerkljanski travniki so osnova za prirejo najkvalitetnejše govedine. Zaradi bližine okoljskih kmetij je meso na naših policah vedno sveže in sočno, živina pa se pase v naravi, po Idrijsko-Cerkljanskih hribih. Zakol živine se vrši po strogih merilih zaščite živali ob zakolu, s čimer se zagotavlja humanost zakola. Pri nas pakiramo zrezke samo iz najboljših delov mesa.
Govedina iz lokalne reje
Zeleni Idrijsko-Cerkljanski travniki so osnova za prirejo najkvalitetnejše govedine. Zaradi bližine okoljskih kmetij je meso na naših policah vedno sveže in sočno, živina pa se pase v naravi, po Idrijsko-Cerkljanskih hribih. Zakol živine se vrši po strogih merilih zaščite živali ob zakolu, s čimer se zagotavlja humanost zakola. Pri nas pakiramo zrezke samo iz najboljših delov mesa.

Rejci govedine
Z rejci govedine se strinjamo, da je za kvaliteto mesa pomemben dobrobit živali. Živino odkupujemo od več kot štiristo rejcev iz celotne Idrijsko-Cerkljanske regije. Vsi kmetovalci imajo tudi certifikat izbrana kakovost Slovenije. Pri KGZ Idrija prisegamo na najboljšo kvaliteto in skupaj z našimi kmetovalci skrbimo za trajnostni razvoj podeželja.

Rejci govedine
Z rejci govedine se strinjamo, da je za kvaliteto mesa pomemben dobrobit živali. Živino odkupujemo od več kot štiristo rejcev iz celotne Idrijsko-Cerkljanske regije. Vsi kmetovalci imajo tudi certifikat izbrana kakovost Slovenije. Pri KGZ Idrija prisegamo na najboljšo kvaliteto in skupaj z našimi kmetovalci skrbimo za trajnostni razvoj podeželja.

Rezi govedine

Pljučna pečenka
Pljučna pečenka je najbolj cenjen kos govejega mesa in zato tudi najdražji. Ta poseben kos mesa je najmehkejši med steaki in je zaradi visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti maščob zelo priljubljen med športniki.
Cena na kilogram: 31.90€

Pljučna pečenka
Pljučna pečenka je najbolj cenjen kos govejega mesa in zato tudi najdražji. Ta poseben kos mesa je najmehkejši med steaki in je zaradi visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti maščob zelo priljubljen med športniki.
Cena na kilogram: 31.90€

Pljučna pečenka
Pljučna pečenka je najbolj cenjen kos govejega mesa in zato tudi najdražji. Ta poseben kos mesa je najmehkejši med steaki in je zaradi visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti maščob zelo priljubljen med športniki.
Cena na kilogram: 31.90€
Rosbif
Rosbif je takoj za pljučno pečenko najpopularnejši del govejega mesa. Za ta kos je značilna izrazita zamaščenost, ki daje kosu sočnost in intenziven okus po mesu. Zaradi maščobne obloge je ta steak zelo primeren za staranje.
Cena na kilogram: 19.20€

Rosbif
Rosbif je takoj za pljučno pečenko najpopularnejši del govejega mesa. Za ta kos je značilna izrazita zamaščenost, ki daje kosu sočnost in intenziven okus po mesu. Zaradi maščobne obloge je ta steak zelo primeren za staranje.
Cena na kilogram: 19.20€


Rosbif
Rosbif je takoj za pljučno pečenko najpopularnejši del govejega mesa. Za ta kos je značilna izrazita zamaščenost, ki daje kosu sočnost in intenziven okus po mesu. Zaradi maščobne obloge je ta steak zelo primeren za staranje.
Cena na kilogram: 19.20€

T-bone steak
Ta del mesa služi kot model za steake v mnogih filmih, risankah in celo pesmih. T-bone steak dejansko sestavljata dva druga steaka, pljučna pečenka in rosbif, ki sta ločena s kostjo v obliki črke T.
Cena na kilogram: 24.90€

T-bone steak
Ta del mesa služi kot model za steake v mnogih filmih, risankah in celo pesmih. T-bone steak dejansko sestavljata dva druga steaka, pljučna pečenka in rosbif, ki sta ločena s kostjo v obliki črke T.
Cena na kilogram: 24.90€
Tomahawk
Tomahawk steak bo nasitil prav vsakogar in najbrž še koga drugega, saj ta steak pogosto tehta več kot kilogram. Podobno kot T-bone steak je tudi ta zrezek ime dobil po svoji značilni obliki, ki spominja na indijansko bojno sekiro – tomahawk.
Cena na kilogram: 24.90€

Tomahawk
Tomahawk steak bo nasitil prav vsakogar in najbrž še koga drugega, saj ta steak pogosto tehta več kot kilogram. Podobno kot T-bone steak je tudi ta zrezek ime dobil po svoji značilni obliki, ki spominja na indijansko bojno sekiro – tomahawk.
Cena na kilogram: 24.90€


Tomahawk
Tomahawk steak bo nasitil prav vsakogar in najbrž še koga drugega, saj ta steak pogosto tehta več kot kilogram. Podobno kot T-bone steak je tudi ta zrezek ime dobil po svoji značilni obliki, ki spominja na indijansko bojno sekiro – tomahawk.
Cena na kilogram: 24.90€
Navodila za pripravo
Za pripravo popolnega steaka je kot pri ostalih stvareh potrebno veliko vaje. Zrezke lahko pripravimo na več možnih načinov, vendar sta dva najpopularnejša načina priprave na žaru in v ponvi.
Ne glede na način priprave priporočamo, da zrezke začinite že vsaj 12 ur pred peko, saj bodo tako sočnejši. Sol namreč nase veže vodo in jo takoj po soljenju iz steaka izsrka, zato je potrebno počaklati, da se voda vpije nazaj v steak. To bo prav tako povzročilo, da bo steak soljen enakomerno. Zrezek začinite z grobo soljo, nekaj popra in če želite s česnom v prahu.
Pred peko zrezka ga za vsaj 30 minut vzemite iz hladilnika. Če ste se odločili za peko na žaru priporočamo, da izberete oglje namesto briketov, saj oglje razvije višje temperature in pusti boljši okus. Žar segrejte na čim višjo temperaturo in zrezek opecite na močnem ognju. Da se vsebovana maščoba ne stopi, mesa ne pecite predolgo, saj bo tako okus steaka pustejši.
Če ste se odločili za peko v ponvi pa v dno ponve nalijte nekaj olja in pecite na srednje do močnem ognju. Ko je steak že skoraj pečen v ponev dodajte še kocko masla in ga prelivajte s stopljenim maslom.
Ko meso spečete pustite zrezek počivati za nekaj minut. Poleg zrezka se odlično poda še pečen krompir.
Če želimo doseči željeno stopnjo zapečenosti steaka je za to nepogrešljiv termometer.
Temperature za željeno zapečenost steaka:
Rare: 48°C-50°C
Medium rare: 52°C-55°C
Medium: 58°C-60°C
Medium well: 62°C-65°C
Well done: 68°C+

Temperature za željeno zapečenost steaka:
Rare: 48°C-50°C
Medium rare: 52°C-55°C
Medium: 58°C-60°C
Medium well: 62°C-65°C
Well done: 68°C+

Še nekaj dodatnih napotkov
- Ko kupite steak je pomembno, da na mesu pustite maščobo, saj da maščoba steaku okus.
- Pri peki steakov v ponvi priporočamo železno ponev, ki je odporna na visoke temperature.
- Izbirajte le najkvalitetnejše steake, saj cenejše meso ponavadi vsebuje veliko vode, zato se meso med kuhanjem posuši.
- Za pečenje steakov v ponvi uporabljajte sončnično ali arašidovo olje, ki sta brez okusa in sta odporna na visoke temperature. Zaradi močnega okusa olivnega olja ne priporočamo.
Mobilna prodajalna
Vsak teden prodaja poteka tudi preko mobilne prodajalne po določenih dnevih na naslednjih relacijah:
Ponedeljek: Vipavska dolina in Nova Gorica,
Torek: Notranjska do Babnega Polja,
Sreda: Cerkno in Tolminska do Bovca,
Četrtek: Ljubljana z okolico, Postojna, Pivka, Sežana,
Petek: Gorenjska.
Veleprodaja
Prodaja mesnih izdelkov: kombi@kgz-idrija.si, tel. 051 620 685.
Svoje naročilo za mobilno prodajalno oddate na:
Certifikati kakovosti

Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.

Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.



Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.
Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.