Mesne dobrote za vsak dan in praznično mizo!
Ker so naši produkti res dobri, ker spoštujemo in ohranjamo tradicijo predelave.
Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017
NAZIV AKTIVNOSTI:
Vključitev v shemo kakovosti za kmetijske proizvode in živila “Izbrana kakovost Slovenije”.
- POVZETEK:
KGZ Idrija z.o.o. je organizirala svojo skupino proizvajalcev govedi – »KGZ IDRIJA« – v katero je vključila kmete, ki ustrezajo zahtevam po specifikaciji “izbrana kakovost” za goveje meso. - DEJAVNOSTI:
Zaključen krog od kmeta do potrošnika po specifikaciji “izbrana kakovost” – izobraževanje, vključevanje in certificiranje vseh členov v verigi. - CILJI:
Ponuditi trgu preko lastnega mesnopredelovalnega obrata »KLAVNICA« in mesnice v Idriji goveje meso, ki ustreza zahtevam po specifikaciji “Izbrana kakovost Slovenije” za goveje meso. - PRIČAKOVANI REZULTATI:
Zaradi prepoznavanja sheme kakovosti pričakujemo boljše rezultate v trženju domače – slovenske – govedine in uspešnejše kandidiranje na javnih razpisih za oskrbo javnih ustanov s kvalitetnim slovenskim govejim mesom.
Program razvoja podeželja
Prejemniki sredstev PRP 2014-2020:
- 1. – Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti
v letu 2016 /Odločba št.: 33112-79/2016/ - 1. – Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti
v letu 2017 /Odločba št.: 33112-1015/2017/
– »Izbrana kakovost« sveže meso Slovenija
Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.

Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.


Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.



Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.