Mesne dobrote za vsak dan in praznično mizo!
Ker so naši produkti res dobri, ker spoštujemo in ohranjamo tradicijo predelave.
Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov

NAZIV PODUKREPA
JAVNI RAZPIS
6. JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2020
NAZIV AKTIVNOSTI
»NAKUP OPREME ZA PREDELAVO MESA«
CILJI IN PRIČAKOVANI REZULTATI
V sklopu prijave na 6. JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2020 bo KGZ Idrija izvedla naložbo v nakup opreme za predelavo mesa. Naložba zajema nabavo predelovalne opreme in izgradnjo lesenega nadstreška (enostaven objekt) ob predelovalnem obratu, ki bo služil kot manipulacijska in skladiščna enota za namen predelave in z njo povezanih aktivnosti. Naložba je sofinancirana s finančno podporo Evropske unije.
Cilj naložbe je posodobitev mesno predelovalnega obrata, ki bo omogočila učinkovitejše izvajanje proizvodnih dejavnosti v zadrugi. Ta je nujno potrebna, saj je del opreme, ki jo uporabljamo že zastarel ali pa izrabljen. Nova oprema bo omogočila povečan obseg proizvodnje, dvig proizvodne učinkovitosti, izboljšane higienske razmere v obratu in dvig ravni varnosti pri delu. S pomočjo naložbe bomo izboljšali proizvodne in poslovne rezultate zadruge in s tem omogočili njen nadaljnji razvoj.
Rezultat naložbe bo nova oprema za predelavo mesa, ki nam bo omogočila pričetek proizvodnje novega proizvoda. Nov proizvod, ki se do sedaj še ni izdeloval v KGZ Idrija bo Idrijska pašteta.
JAVNI RAZPIS
10. JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj
kmetijskih proizvodov za leto 2022
NAZIV AKTIVNOSTI
»NAKUP OPREME ZA PREDELAVO MESA«
OPIS AKTIVNOSTI
V okviru naložbe »NAKUP OPREME ZA PREDELAVO MESA«, ki jo bo izvedla Kmetijsko gozdarska
zadruga Idrija z.o.o., bo potekala nabava opreme za predelavo mesa, in sicer penomat, komora za
kuhanje, barjenje in prekajevanje mesa, mešalec za meso, brusilnik za nože, peč za toplo vodo v
predelovalnem obratu (za uporabo v proizvodnem procesu), zorilna komora za meso, kotel za cvrtje,
stroj za pakiranje. Poleg navedene predelovalne opreme bo v naložbo vključena tudi izgradnja
lesenega enostavnega objekta, ki bo služil kot manipulacijska in skladiščna enota za namen predelave
kmetijskih proizvodov in z njo povezanih aktivnosti. V naložbo je vključena tudi nadgradnja oziroma
predelava dostavnega vozila v hladilnik za prevoz mesa in mesnih izdelkov na temperaturi od 0°C do
+4°C. Naložba je potrebna za nadaljevanje izvajanja predelovalnih procesov v obratu.
CILJI IN PRIČAKOVANI REZULTATI
Cilj naložbe je posodobitev mesno predelovalnega obrata, ki bo omogočila učinkovitejše izvajanje
proizvodnih dejavnosti v zadrugi. Nova oprema bo omogočila povečan obseg proizvodnje, dvig
proizvodne učinkovitosti, izboljšane higienske razmere v obratu in dvig ravni varnosti pri delu. S pomočjo naložbe se bodo izboljšali proizvodni in poslovni rezultati zadruge in s tem omogočili njen
nadaljnji razvoj.
Rezultati naložbe so oprema za predelavo mesa, leseni objekt in nadgrajeno dostavno vozilo.
POVEZAVE
Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.

Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.


Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.



Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.