Mesne dobrote za vsak dan in praznično mizo!
Ker so naši produkti res dobri, ker spoštujemo in ohranjamo tradicijo predelave.
2. javni razpis za podukrep 6.4 Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti

NAZIV AKTIVNOSTI
»PRENOVA TEHNIČNE TRGOVINE CERKNO«
OPIS AKTIVNOSTI
V okviru naložbe »PRENOVA TEHNIČNE TRGOVINE CERKNO«, ki jo bo izvedlo podjetje KGZ Idrija z.o.o., bo potekala rekonstrukcija in prenova notranjosti Tehnične trgovine Cerkno, zamenjava strehe (ostrešje s kritino), zamenjava elektro in strojnih inštalacij, zamenjava oken, nova fasada, novo ogrevanje (toplotna črpalka) in zunanja ureditev z nabavo zbiralnika za kapnico za zmanjšanje uporabe vode. V prenovljeni trgovini bodo dobili prostor vsi pridelovalci in proizvajalci lokalne hrane in rokodelskih izdelkov. Poleg tega bo trgovina v večjem obsegu ponujala tehnične izdelke, po katerih je zaradi pomanjkanja lokalne ponudbe veliko povpraševanje.
CILJI IN PRIČAKOVANI REZULTATI
Cilj naložbe je povečanje nabora prodajnih artiklov, kar bo pripomoglo tudi k izboljšanju prodajnih rezultatov trgovine. Poleg tega bo prenova trgovine omogočila svež in sodoben izgled trgovine, ki bo pritegnil še večje število kupcev.
Rezultat naložbe bo prenovljena Tehnična trgovina Cerkno, s katero bomo lahko privabili veliko več kupcev in s tem izboljšali poslovanje trgovine.
POVEZAVE
Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.

Najboljše sestavine in tradicionalne recepture
Naši mesni izdelki so narejeni iz najboljših sestavin, ročno in po tradicionalnih recepturah. Za pripravo uporabljamo izključno naravne surovine in najkvalitetnejše meso domačega porekla. Od same predelave mesa, pa vse do končnega izdelka strogo upoštevamo pravila stroke in dobro prakso večletne tradiciji predelave v Idriji.


Klasično prekajeni izdelki
Vse naše prekajeno meso je narejeno po tradicionalni metodi. Najprej se meso soli v slanici obogateni z začimbami. Osoljeno meso zori pet do deset dni, nato se dimi v naravnem dimu iz suhih bukovih drv. Meso obdelano po stari klasični metodi ima nekoliko bolj izrazito rjavo barvo, njegov okus pa je poln in bogat. Sem spadajo na primer prekajeni svinjski vrat, prekajene svinjske krače ter prekajena svinjska rebra.


Preverjena kakovost
Naše meso in mesni izdelki, kot tudi rejci, imajo pridobljenih več certifikatov, ki dokazujejo visoko kakovost in poreklo našega mesa in izdelkov.
Z evropskimi in nacionalnimi znaki označujemo živila, ki dosegajo posebne standarde kakovosti ali pa imajo ta živila karakteristike, ki so značilne za regijo. S temi oznakami porabnikom mesa in mesnih izdelkov posredujemo zanesljivo informacijo o kontrolirani kakovosti, načinu pridelave in predelave mesa ter zagotavljamo sledljivost.



Naše garancije kakovosti so pridobljeni certifikati:
izbrana kakovost Slovenije, Ekološki in Idrija izbrano.
Stalna kontrola kakovosti, znani rejci so dodatno zagotovilo, da pri nas kupite pristen domač produkt, pridelan po predpisih in standardih stroke.